Több ezer iskola tért át távoktatásra Ukrajnában, mivel kevés pedagógusok oltatta be magát

0

Távoktatásra tért át mintegy háromezer iskola Ukrajnában, mivel az ott dolgozó pedagógusoknak kevesebb mint a nyolcvan százaléka oltatta be magát koronavírus ellen; közben alig több mint egy hónapon belül lejár kétmillió dózis AstraZeneca-oltóanyag szavatossága abból a hárommillióból, amelyet Ukrajna különböző forrásokból kapott – közölték szerdán ukrán hírügynökségek.

Az UNIAN idézte az oktatási minisztérium helyettes vezetőjét, Vira Rohovát, aki szerint a legtöbb, távoktatásra áttért iskola Lviv, Vinnica, Odessza, Rivne, Ivano-Frankivszk és Voliny megyében van.

Az ukrán egészségügyi minisztérium közleménye szerint kedden 9666 új koronavírusos fertőzöttet igazoltak, ami több mint háromezerrel meghaladja az egy nappal korábban rögzítettet. Ezzel a járvány kezdetétől azonosított fertőzöttek száma 2 411 662 -re nőtt, az elhalálozások száma pedig 217-tel 56 080-ra. Az új fertőzöttek közül 953 gyerek, 204 pedig egészségügyi dolgozó. Az új igazolt betegek közül 2855-en szorulnak kórházi ellátásra.

A legtöbb fertőzöttet Kelet-Ukrajnából jelentették: Harkiv megyéből 976-ot, Dnyipropetrovszk megyéből 787-et, Doneck megyéből pedig 699-et. Sok az új koronavírus-fertőzött a dél-ukrajnai Odessza és Zaporizsja megyében is.

Az ukrajnai szabályok szerint, annak az iskolának távoktatásra kell áttérnie, ahol a pedagógusoknak kevesebb mint 80 százaléka van beoltva.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com