ENG és EMG neurológiai vizsgálatok a Praxis Dr. Zénó Klinikán

0

Az ENG és EMG vizsgálat a perifériás idegrendszer működését vizsgálja, a környéki idegek és izmok állapotáról ad információt. Gyakran előfordul, hogy mindkét vizsgálat szükséges a diagnózis felállításához.

Az ENG, vagyis az elektroneurográfia vizsgálattal megtudhatjuk, hogy a környéki idegek működése, állapota mennyire ép. A bőrfelszínre felhelyezett elektródák elektromos árammal stimulálják az idegeket. Az elektródák felveszik a jeleket és meghatározható lesz, hogy milyen gyorsan terjed az impulzus és pontosan hol van az idegsérülés. A sérült ideg esetében a jel lassabbá és gyengébbé válik.

Az EMG, vagyis elektromiográfia során nem használnak elektromos jeleket, hanem a meghatározott izmokba (egyszerre csak egybe) vezetnek egy tűelektródát mely során képi és hangi információt nyernek az izmok és idegek elektromos működéséről. A vizsgálat nem „invazív”, nem igényel gyógyszeres előkészítést.

Neurológiai javaslatra mindenképpen érdemes elvégeztetni ezeket a vizsgálatokat, mert pontosan meghatározható az izomsorvadás, az ideggyökök és idegfonatok károsodása, felmérhető az idegsérülés vagy sérülés utáni felépülés mértéke.

Bejelentkezés neurológiai vizsgálatra

Rendel: Dr. Szőts Mónika PhD., ideggyógyász, neuroszonológus, klinikai neurofiziológus

Praxis Dr. Zénó Kaposvár: +3620/244-2936

Online időpontfoglalás

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com