Ültethető maszk, mely nem szennyezi a környezetet

0

Havonta körülbelül 129 milliárd eldobható maszkot használunk el, amelyek a becslések szerint 400-450 évig szennyezik a környezetet. A Marie Bee Bloom biológiailag lebomló maszkja viszont új megoldást kínál erre a súlyos problémára – írja a Woohoo.

Marianne de Groot holland designer nemrég egy innovatív ötlettel robbant be a köztudatba: piacra dobott egy környezetbarát és megfizethető alternatívát, az ültethető védőmaszkot. A Marie Bee Bloom névre hallgató termék rizspapírból készül (amit néha más természetes szálakkal kevernek) és biológiailag teljesen lebomlik. Ráadásul, nemcsak a környezetet óvod meg a mikroműanyagoktól, hanem még egy lakásdekorációval is gazdagabb leszel. Ugyanis a rizspapírok között magok rejlenek, így ha a maszkot elültetheted és rendszeresen öntözöd, hamarosan egy virág bújik elő a földből.

A Marie Bee Bloom többi része is 100 százalékban környezetbarát alapanyagból készült: a fülpántok alapja egy gyapjúfonal, amelyek mérete nem egy műanyag zsinórvéggel, hanem egy virág alakú, erős kartonpapírral szabályozható. A fonalakat pedig növényi alapú ragasztó, egészen pontosan burgonyakeményítő segítségével illesztették a maszkhoz.

Forrás: Woohoo

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com