A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk

0

A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert közölte, hogy a karanténkötelezettség alóli mentesítést két negatív PCR-teszt birtokában kérhetik az utasok. Az első ilyen vizsgálatként figyelembe veszik a schengeni tagállamok valamelyikében, az Egyesült Államokban vagy Kanadában végzett tesztet, de a második negatív eredményig fennáll a karanténkötelezettség – tudatta az alezredes. Hozzátette: azok, akik felgyógyultak a koronavírus-betegségből és ezt igazolni is tudják, hat hónapig mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Emlékeztetett: a Romániába személyforgalomban beutazó magyar állampolgárok mentesülnek a karanténkötelezettség alól, ha igazolják, hogy legkevesebb tíz nappal korábban megkapták a koronavírus elleni védőoltás második dózisát. Más országok is a védőoltás beadásának igazolásához kötik a karanténkötelezettség alóli mentesülést.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com