Megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó kormányrendelet

0

Megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón, kedden.

Kiss Róbert elmondta, a kormány felfüggeszti a kijárási tilalmat szentestére, így december 24-én este 8 óra és 25-én reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás. Hozzátette: a családi összejöveteleken, magánrendezvényeken – a 14 évesnél fiatalabbakat nem számítva – legfeljebb tízen vehetnek részt.

Az alezredes azt kérte mindenkitől, hogy a védekezés sikeréért az ünnepi időszakban is kerülje a nagyobb összejöveteleket és halasztható rokonlátogatásokat.

Emlékeztetett, a kormány – éjfélkor életbe lépett döntésével – több európai országhoz hasonlóan megtiltotta a Nagy-Britannia és Észak-Írország területéről érkező repülőjáratok leszállását. A korlátozásra azért van szükség, mert az Egyesült Királyságban a koronavírus új változatának megjelenésével felgyorsult a járvány terjedése. Az intézkedés – a veszélybe került légijármű kivételével – a menetrend szerinti és a nem menetrend szerinti járatokra egyaránt vonatkozik.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com