COVID-19 lakossági mintavételezéshez önkéntes hallgatókat keres a Pécsi Tudományegyetem

0

Az Országos Mentőszolgálat (továbbiakban: OMSZ) mintavételezési tevékenységének támogatására olyan negyed-, ötöd-, illetve hatodéves általános orvos és fogorvos, valamint harmad-, negyed és felsőbb éves mentőtiszt, ápoló, szülész/védőnő hallgatók jelentkezését várják, akik „B” kategóriás jogosítvánnyal, továbbá kétéves személygépjármű vezetési tapasztalattal rendelkeznek.

A mintavételezés különböző mentőszervezeteknél történik, ahol az önkéntes medikus hallgatók megadott címekre utaznak és COVID-19 mintavételezést végeznek. A munkavégzéshez szükséges gépjárműveket az Országos Rendőr-főkapitányság biztosítja, a munkavégzéshez szükséges felkészítést az OMSZ végzi és koordinálja. A mentőszervezetekhez történő eljutás tervezése, szervezése és végrehajtása központilag történik. A munkavégzés során az önkéntes hallgatók számára a szállás és az élelmezés térítésmentesen kerül biztosításra.

Az önkéntes tevékenység a következő megyékben zajlik: Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala. A munkavégzés mindegyik felsorolt megye esetében a megyeszékhelyekről kerül megvalósításra.

További részletek a Pécsi Tudományegyetem honlapján olvashatók.

Forrás: PTE

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com