Az Egyesült Arab Emirátusokban a koronavírustesztek száma felülmúlta a teljes lakosságszámot

0

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ első országa, ahol a koronavírustesztek száma felülmúlta a teljes lakosságszámot: összesen több mint 10 millió tesztet végeztek el a nemzeti egészségügyi intézmények, az ország lakossága pedig nagyjából 9,6 millió – írja a turizmus.com.

Augusztusban kétmillió tesztelés történt az országban, amivel az Egyesült Arab Emirátusok a világon első lett a lakosságszámhoz mérten elvégzett COVID-tesztek tekintetében.

Az Emirátusokban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma október 7-én lépte át a százezer fős határt. Az Egészségügyi Minisztérium statisztikái szerint aznap 100 794 fertőzött, 90 556 gyógyult beteg és 435 halálos eset volt.

Omar Abdulrahman Al Hammadi, az Egyesült Arab Emirátusok hivatalos szóvivője szerint szeptember 30. és október 6. között 720 802 tesztelést végeztek el az országban, ami 8 százalékos emelkedést jelent a korábbi héthez képest, az új esetek száma pedig 7704-re, vagyis 16 százalékkal nőtt.

A pozitív tesztek aránya – hasonlóan az egy héttel korábbi értékhez képest – az összes elvégzett teszt 1%-át tette ki. A gyógyultak száma 23%-kal, míg a halálesetek száma 73%-kal nőtt.

Forrás: turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com