70 túra-70 helyszín-1168 km – Szombaton lesz a Kéktúrázás Napja

0

A kéktúrázás túlmutat a nyomvonalkövető túramozgalom fogalmán, hiszen a bélyegzők gyűjtése mellett természetföldrajzi-, néprajzi- és történelmi ismeretekkel gazdagodhatnak követői, nem beszélve az egészséges életmódra és a testmozgás fontosságára irányuló figyelemfelkeltő küldetéséről – írja a Magyar Természetjáró Szövetség.

E komplex kultúrtörténeti nagyság előtt tisztelegve a Magyar Természetjáró Szövetség 2015-ben október 10-ét jelölte ki a Kéktúrázás Napja ünnepének .

Idén az Országos Kéktúra izgalmaiba kóstolhat bele az, aki részt vesz a Kéktúrázás Napján. Az 1168 kilométer hosszú, 70 szakaszra felosztott útvonalat egy nap alatt járja be 70, kezdő és haladó kéktúrázóból álló csoport. A hosszabb és rövidebb klasszikusok mellett olyan tematikus élmények is várják egyes szakaszokon a természetjárókat, mint fotós-, gyerekhordozós-, Nordic Walking-, gyermekgyógyító-, vagy a Természetjáró Túrakönyvek túrája. A csoportok GPS készülékekkel teszik meg az adott szakasz távolságát, így az esemény online térképén a nap végére egy összefüggő kék vonal jelzi az Országos Kéktúra teljesítését.

A 70 szakasz túravezetői a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai, annak tagszervezeteit képviselő profi szakemberei, az erdészetek és nemzeti parkok munkatársai, valamint nagy tapasztalattal bíró civil természetjárók közül kerültek ki. Az egyes túraszakaszokon a résztvevők száma korlátozott, ezért érdemes mihamarabb felkeresni a Kéktúrázás Napja honlapját és elvégezni a regisztrációt, majd a jelentkezést.

Kérjük, hogy ne felejtsétek otthon a kéktúrás igazolófüzeteiteket és a bélyegzőpárnákat. Akik pedig ezen az emlékezetes napon kezdenék el a kéktúrázást, azoknak javasoljuk, hogy indulás előtt mindenképp olvassák el a kéktúrás ellenőreink bélyegzéssel kapcsolatos hasznos tanácsait.

Forrás: MTSZ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com