Klímatudományi információs oldalt hozott létre a Facebook

0

A közösségi oldalt sok kritika érte az utóbbi időkben, hogy valótlan híreket terjeszt a globális felmelegedésről. Ennek okán klímatudományi információs központot hozott létre a Facebook, hogy kiemelje a klímaváltozásról szóló, megbízható forrásokból származó ismereteket.

A közösségi oldalt sok kritika érte a valótlan hírek terjesztésében játszott szerepéért, ezért döntöttek úgy, hogy a Covid-19 Információs Központ mintájára elindítják az aloldalt. Az elmúlt hónapban az amerikai elnökválasztással kapcsolatban valósítottak meg hasonló kezdeményezést.

A Climate Science Information Centert az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban indítják elsőként, majd más országokban is. A központ olyan terület a Facebookon, amelyen a világ vezető klímaszervezeteitől származó tényszerű információk találhatók meg, és amely segít az embereknek, hogy a mindennapokban is valódi lépéseket tegyenek a klímaváltozás ellen. Felületén magas minőséget képviselő szerzőktől és más forrásokból származó, a klímaváltozással kapcsolatos írások is elérhetőek lesznek.

Nick Clegg, a Facebook globális irányelvekkel foglalkozó vezetője elmondta, hogy továbbra is kivételt élveznek a politikusok által posztolt valótlan állítások a klímaváltozás témájában, holott ezek gyakran a platform legnépszerűbb tartalmai.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com