Spanyolország június végéig fenntartja a határain bevezetett korlátozásokat

0

Spanyolország június végéig nem oldja fel a koronavírus-járvány miatt a határain bevezetett korlátozásokat – közölte csütörtökön a spanyol külügyminiszter.

Utazási tanácsokért kattintson a Konzuli Szolgálat honlapjára.

Arancha González Laya az epidemiológiai szempontok figyelembe vételét hangsúlyozta a határnyitás időpontjának meghatározásakor. Beszámolt arról, hogy tizenkét európai uniós tagállam külügyminiszterével közös videókonferencián egyeztetett a határnyitási tervekről a nap folyamán. Mint mondta, a résztvevők megállapodtak abban, hogy összehangoltan, együttműködve akarnak cselekedni, kerülve az egyoldalú lépeseket. Az Európai Bizottság csütörtökön felkérte a tagállamok kormányait, hogy jövő hétfőtől oldják fel a járvány miatt bevezetett határzárakat a schengeni övezetben.

Spanyolország a világon az ötödik, Európában a második az igazolt koronavírus-fertőzések számát tekintve. A madridi egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint a nyilvántartott esetek száma 242 707. Az elmúlt egy napban 156 új fertőzöttet regisztráltak. Egy hét alatt 32 fertőzött hunyt el. A halálesetek összesítését a szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27 136 halálos áldozat szerepel.

Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter a járvány kezdete óta rendszeres heti parlamenti bizottsági meghallgatásán tájékoztatott arról, hogy eddig több 4,4 millió koronavírus-vizsgálatot végeztek el az országban.

Forrás: MTI / Konzuli Szolgálat

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com