Változások a turizmusban – Élménykeresés helyett biztonság

0

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elkészíttette az első felmérését azzal kapcsolatban, hogy mi magyarok hogyan tervezzük idei nyaralásunkat.

„A legeslegfontosabb szempont utazási döntés meghozatala előtt már nem az élménykeresés lesz, hanem a biztonság” – mondta Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a legújabb podcastban.

A Századvég Kutatóintézet első eredményeiből az látszik, hogy a magyarok több mint a fele ebben az évben tervez belföldi utazást megvalósítani, 12 százalék pedig külföldi úti célokat keresne fel. A legtöbben alapvetően Horvátországot és Görögországot jelölték meg, mint potenciális célpontot. Szempont lesz az, hogy melyik ország volt kevésbé vagy jobban érintett a vírus által. Így Magyarországnak a külföldi értékesítése javulhat, hiszen egyelőre a számokból úgy tűnik, hogy Magyarország kevésbé érintett a vírus által.

Az MTÜ mérései alapján nagyobb részben, 50 százalékban turistaként azt fogjuk nézni, hogy a pénzünk biztonságban van-e, 25 százalékban azt, hogy a szolgáltató egészségügyi szempontból biztonságos körülményeket teremtett-e, és harmadrészről pedig azt, hogy baj esetén lesz-e protokoll, orvos, mentő, ami a személyes biztonságérzetünket szolgálja. A következő jó néhány hónap, akár év, az arról fog szólni, hogy a legeslegfontosabb szempont a biztonság lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség készít egy Covid kézikönyvet, ajánlásokat fogalmaz meg valamennyi turisztikai vállalkozó számára, amelyek az alapvető közegészségügyi információkat tartalmazzák, minden esetben a biztonságot helyezve előtérbe.

A teljes podcast ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: MTÜ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com