Vig Katalin klinikai szakpszichológus magánrendelése 2019. januártól elérhető a Praxis Dr. Zénó Magánklinikán

0

Vig Katalin szakterülete a szívelégtelenséggel élők pszichés támogatása, a szív-transzplantációra való alkalmasság felmérése és a compliance megsegítése, illetve a szívbetegségek és invazív műtéti eljárással való kezelésük pszichológiai támogatásának lehetőségei. 

Telefonos bejelentkezés: +36-20/244-2936 vagy Kérjen visszahívást!

Életvezetési tanácsadással, krízisintervencióval, támogató, azaz szupportív terápiával és pszichoterápiás konzultációval várja a hozzá fordulókat a Praxis Dr. Zénó Magánklinika munkatársaként.

Klinikai szakpszichológusként fő tevékenységi körébe tartozik a pszichés, mentális és viselkedészavarok felismerése, felmérése és pszichodiagnosztikája, valamint a pszichés zavarok alappszichoterápiás módszerekkel történő kezelése.

„A kezelés során a pácienssel közösen meghatározunk egy terápiás célt, melynek elérésére törekszünk a terápiás folyamat során. Előre rögzítjük a kereteket – helyszín, idő, gyakoriság, díjazás – és a módszert, amellyel dolgozni fogunk”.

 

Vig Katalin 2011 óta dolgozik az egészségügyben. Tanulmányai során kétszer nyerte el a Köztársasági Ösztöndíjat. 2009-ben diplomázott a KRE BTK Pszichológia Szakán, mesterfokozatot 2011-ben az ELTE PPK Pszichológia Szak, Klinikai és Egészségpszichológiai Szakirányon végezte. Szakpszichológusi végzettségét a Semmelweis Egyetem szakképzésén nyerte el. Tapasztalatait elsősorban szomatikus osztályokon a gyakorlati klinikai pszichológia területén szerezte. 2011-ben az Országos Gerincgyógyászati Központban dolgozott klinikai szakpszichológusként. 2012-2017 között az SE Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán klinikai szakpszichológus rezidensként folytatta munkáját. Ez idő alatt lehetősége volt a SOTE több klinikáján és egységében dolgozni:

  • SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika – 9 + 3 hónap patopszichológia gyakorlat
  • SE Neurológiai Klinika – 6 hónap képzőhelyi klinikai pszichodiagnosztikai gyakorlat
  • SE II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika – 6 hónap klinikai pszichológiai szakgyakorlat a medicina szakágaiban
  • SE Klinikai Pszichológia Tanszék – 9 hónap klinikai pszichológiai szupervízió
  • SE Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika – 7 + 11 hónap klinikai pszichológiai szakgyakorlat a medicina szakágaiban

Munkája szerves részét képezte az ellátásba kerülő betegek pszichés problémáinak szűrése, pszichológiai konzílium és véleményadás, szupportív betegvezetés, egészségfejlesztési tanácsadás, műtéti felkészítés, illetve primer és komorbid pszichés problémákkal élők ambuláns alap pszichoterápiás betegvezetése.

Módszerspecifikus képzettséget a Magyar Hipnózis Egyesület Hipnoterápiás, valamint az NLP Neuro-Lingvisztikus Pszichoterápia képzésén szerzett. A Napfogyatkozás Egyesületénél Gyászcsoportvezetői címet szerzett. Aktuálisan a Jungi Analitikus kiképzés önismereti fázisát kezdte meg.

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com