Hogyan véd az influenzától a vörösbor, az áfonya és a fekete tea?

0

A flavonoidokból bizonyos bélbaktériumok olyan vegyületet képesek előállítani, ami az interferonok aktiválása révén védelmet nyújthat az influenza vírusok okozta fertőzéssel szemben – írja a PharmaOnline. 

A rettegett Clostridium difficile baktérium rokonaként ismert, a normál bélflóra összetételében megtalálható C. orbiscindens baktérium a flavonoidokból dezamino-tirozint képes előállítani. Állatkísérletek alapján úgy tűnik, hogy ez az anyagcseretermék az I-es típusú interferonok aktiválása révén képes az influenzavírusok okozta súlyos megbetegedésekkel szemben védelmet nyújtani.

A bélflóra szerepet játszik a fertőzések kivédésében

Már korábbi vizsgálatok is igazolták, hogy a bélflóra befolyásolhatja az influenza-vírusok patogenitását. Kimutatták, hogy azok az egerek, amelyek korábban antibiotikum-kezelésben részesültek, és emiatt a bélflórájuk károsodott, gyakrabban pusztulnak el influenza okozta fertőzésben, mint antibiotikumot nem kapott fajtársaik.

Washingtoni kutatók úgy vélik, hogy a bélbaktériumok szerepe közvetett, és a kedvező hatásuk az interferonok közvetítésével valósulhat meg. A folyamatban lényeges szerepet tulajdonítanak az I-es típusú interferonoknak. Azok az egerek ugyanis, amik egy génhiba miatt több I-es típusú interferont termelnek, fokozott rezisztenciát mutatnak az influenza-fertőzésekkel szemben. 

A teljes tartalom megtekintéséhez kattintson a PharmaOnline oldalára.

Forrás: pharmaonline.hu

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com