Másodfokú hőségriasztás lép életbe éjféltől jövő hétfőig

0

Másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön 0 órától jövő hétfőn 24 óráig. 

Azt írták, Szentes Tamás azért döntött így a tárca szakmai ajánlásait figyelembe véve, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban.

Az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkársága értesítette a megyei kormánymegbízottakat a hőségriadóról, egyúttal kérte őket, hogy tájékoztassák az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat is. Jelenleg nincs szükség további intézkedésekre – hangsúlyozták.

Felhívták azonban a lakosság figyelmét arra, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is.

Javasolják a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, valamint a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben az emberek tehetik, a legmelegebb órákban tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát – sorolták.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán, a http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/lakossag/hoseg/klimatizalt_helyisegek_listaja_2017.xls címen – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com