Június 5-11. – A Szívritmus Hete

0

Világszerte hagyományosan június első hetében tartják a Szívritmus Hetét, amely kezdeményezés a szívritmuszavarokra, azok okaira és kockázataira hívja fel a figyelmet.

Az idei hét mottója: „Ellenőrizd a saját szívritmusodat!”. Az idei Szívritmus Hetét a szervezők a nemrég elhunyt kiváló színész, Roger Moore emlékének is ajánlják, aki szívritmuszavarának felfedezése óta számos alkalommal támogatta a szívbetegségekkel kapcsolatos felvilágosító kampányokat.

A szívritmus ellenőrzése a stroke kockázatának csökkentése miatt is fontos, hiszen felismerhetjük az esetleges szívritmuszavart. Ha erre utaló jeleket észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz.

Ma már elérhetőek olyan modern véralvadásgátló készítmények, amelyek a hagyományos terápiákhoz képest jelentősen csökkentik a stroke kockázatát, alkalmazásuk kevesebb szövődménnyel jár, és a pitvarfibrilláló betegek számára hatékonyabb, biztonságosabb és kényelmesebb kezelést biztosítanak. A rendszeres pulzusméréssel sok, még nem diagnosztizált ember is felismerheti a szívritmuszavar kockázatát, és megelőzheti a komoly bajt azzal, hogy orvoshoz fordul, és megkezdi a szükséges terápiát.

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com