Az ország legintelligensebb diákjai

5

Péterfia Judit, a budapesti Corvinus Egyetem kereskedelem-marketing szakos hallgatója és Bán Róbert, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikus hallgatója nyerte meg a Nagy Diák IQ teszt döntőjét, amelyet szerdán rendeztek meg a Várkert Bazárban. 

Az abszolút győztes Péterfia Judit 15 perc 26 másodperc alatt, míg Bán Róbert 19 perc 30 másodperc alatt oldotta meg a feladatokat.

A háromfordulós vetélkedő első, online, adaptív tesztjét több mint 21 ezren töltötték ki az interneten. A feladatlapon, amelyet a Mensa HungarIQa kifejezetten a 17-24 éves korosztály számára fejlesztett ki, a résztvevőknek a továbbjutáshoz legalább 125 pontot kellett elérniük. Ezt 3400 fiatalnak sikerült teljesítenie, így ők kaptak meghívást a budapesti középdöntőbe.

A meghívottak közül 804-en tudtak részt venni az eseményen, a döntőbe végül 372 olyan középiskolás és egyetemista jutott tovább, akik minimum 135-ös IQ-val rendelkeztek, így az emberiség legintelligensebb két százalékához tartoznak.

Az első Nagy Diák IQ-teszt versenyen 2013-ban Tóth Emese, a budapesti Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgatója és a soproni Kóczán Gergely, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) harmadéves építészmérnök hallgatója diadalmaskodott, a tavalyi megmérettetésen pedig a pápai Erdős Szilvia, a BME elsőéves mérnök-informatikus, valamint a szentendrei Dankovics Attila, az ELTE elméleti matematikus és programkezelő informatikus hallgatója nyert.

Forrás: MTI

5 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com