Új terápiát fogadott be az egészségbiztosító a COPD fenntartó kezelésére

6

Októbertől új terápiát fogadott be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) fenntartható kezelésére. 

A közlemény szerint a készítmény újdonsága, hogy már a betegség kezdeti stádiumától sokkal jelentősebb életminőség- és légzésfunkció-javulást eredményez, mint a korábbi terápiák.

Az új szer a COPD-nek a világon a leggyakrabban felírt fenntartó terápiáját ötvözi egy egyedi és gyors hatáskezdettel rendelkező, hosszú hatástartamú úgynevezett béta2-agonistával, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy kiegészítse a jelenlegi gyakorlatban alkalmazott terápia hatékonyságát. A készítmény finom permet formájában, egy speciális inhalátor segítségével használható, így a betegnek csupán természetesen kell lélegeznie ahhoz, hogy a gyógyszer közvetlenül a tüdőbe jusson.

A klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy a vizsgált készítmény a korábban alkalmazott kezelési eljárásokhoz képest jelentős javulást eredményez a légzésfunkció, a légszomj, valamint az életminőség tekintetében, kevesebb alkalommal szükséges rohamoldó kezelés, s mindezt már a betegség kezdeti stádiumától, amikor a betegnek először van szüksége fenntartó terápiára.

Forrás: MTI

6 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com