Titkolják a kórházi fertőzések adatait

5

Négyszer annyian halnak meg kórházban szerzett fertőzéstől, mint közúti balesetben – írja a HVG.

Fittyet hány a tárca korábbi rendeletére az Emberi Erőforrások Minisztériuma: két éve nem hozza nyilvánosságra a kórházi fertőzések adatait és a velük kapcsolatos elemzéseket. Noha az erről rendelkező jogszabály még 2009-ben született, annak valamennyi paragrafusa hatályos, ennek megfelelően „az egészségügyi ellátással kapcsolatos fertőzések és kórokozóik monitorozására szolgáló országos adatbázist” június 1-jéig hivatalos kiadványban és az Országos Epidemiológiai Központ honlapján közzé kell tenni (értelemszerűen mindig az előző évit).

Elismerten jó fokmérője az egészségügyi ellátás színvonalának a kórházban szerzett fertőzések statisztikája, szakmai nevének rövidítésével NNSR (Nemzeti Nosocomialis Surveillance Rendszer). Talán épp azért kell az adatokat visszatartani, mert azok sehogy sem akarnak igazodni az igen sikeresnek mondott egészségügymentő Semmelweis-terv „Gyógyuló Magyarország” imázsához – olvasható a cikkben.

A teljes tartalom megtekintéséhez kattintson ide.

5 hozzászólás

  1. Mert akkor kiderülne hány ember veszíti életét a sikeres műtét,vagy szülés után,vagy fertőződik meg a kórházban húsevő baktériummal…nem beszélve a rota vírusról és „egyéb” nyalánkságról…ár régóta emberéletekkel játszanak…meg kell tudni mindenkinek! Mi az,hogy bizalmas????Az életünkről van szó!

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com