Fogyókúrára fogta Székkutast a háziorvos

1

Minden 10. székkutasi cukorbeteg. Állapotuk javulása érdekében Bakos Attila háziorvos életmódváltással egybekötött fogyókúraversenyt hirdetett, amelybe maga is beszáll. A fődíj egy 20 ezer forintos ajándékcsomag, de a résztvevők ennél nagyobb nyereménye az egészségesebb élet – írja a delmagyar.hu

„A közelmúltban készítettem statisztikát a településen élő cukorbetegekről. Megdöbbentett, hogy a székkutasiak mintegy 10 százaléka szenved ebben a betegségben – mondta Bakos Attila a lapnak. „Másfél éve dolgozom Székkutason. Az elmúlt időszakban több alkalommal is szerveztünk szűrőprogramokat a cukor-, prosztata-, illetve nőgyógyászati problémák feltárása érdekében. Ezeken az alkalmakon több, önmagát egészségesnek vélő emberről is kiderült, hogy cukorbeteg. Szerencse, hogy kiderült.”

Bakos Attila hangsúlyozta, a fogyókúraversenyben nemcsak a cukorbetegek vehetnek részt, hanem mindenki, aki meg szeretne szabadulni néhány vagy jó néhány kilótól, hiszen az elhízás többféle betegség kialakulásához is vezethet.

A verseny iránt máris nagy az érdeklődés. Szeptember végéig lehet jelentkezni, személyesen az orvosi rendelőben, ahol lemérik a kezdősúlyukat és a haskörfogatot, kiszámítják a testtömegindexet, és életvezetési tanáccsal látják el az egészségesebb életre vágyó székkutasiakat – olvasható a délmagyar.hu-n.

Forrás: Délmagyar

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com