Minden tizedik magyar tagja valamilyen egészségpénztárnak

1

Két éve nem léptek be annyian a hazai egészségpénztárakba, mint az idei első félévben. Igaz, pénztártagság is majdnem háromszor annyi szűnt meg még annyi, mint most, így összességében az egészségpénztárak most kevesebb tagot számlálnak, mint a múlt év végén, derül ki az MNB legfrissebb adataiból – írja a Világgazdaság

Az egészségpénztárakból kilépők száma majdnem elérte a 17 és fél ezret, hasonló mértékű tagvesztésre 2011 második felében volt példa utoljára.

„Az „egyéb” megszűnések száma – amikor valakinek például egy összegben kifizetik a számláján lévő összeget, vagy nem fizetés miatt kizárják – meghaladta a 27 ezret. Ezt a jelentős számú, több mint 33 ezres új tag sem tudta ellensúlyozni, így fél év alatt egymillió 33 ezerről egymillió 20 ezerre csökkent az egészségpénztári tagok száma. Ezzel együtt a tagdíjakból gyakorlatilag a tavalyi első félévvel szinte azonos összegű bevétele, 22 és félmilliárd forintja származott a pénztáraknak” – olvasható a cikkben.

 Összességében a szolgáltatásokra fordított kiadások sem változtak lényegesen 2013 első félévéhez képest: az EP-tagok ezúttal is gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre költötték a legtöbbet, 15,5, illetve 5,6 milliárdot. Emellett szintén jelentős összeg, 5,1 milliárd ment el a térítéses kezelések finanszírozására – olvasható a vg.hu-n.

Forrás: VG.hu

 

 

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com