Influenza – ÁNTSZ: tizenöt európai országban van kiterjedt járvány

0

Budapest, 2014. március 1., szombat (MTI) – Magyarországgal együtt tizenöt európai ország adott jelentést földrajzilag kiterjedt influenzajárványról az elmúlt héten, uniós szomszédaink közül már nemcsak Horvátországban és Szlovéniában, hanem Ausztriában is kiterjedt járvány van – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-t.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentéséből kiderült az is, hogy a kontinens déli részén visszaszorulóban van a járvány: Bulgária, Portugália és Spanyolország már legalább három egymást követő héten számolt be az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók számának csökkenéséről, és már Olaszországban is kevesebb a beteg. Ugyanakkor még mindig többségben vannak azok az országok, ahol nőtt a megbetegedések száma, így Magyarországon is.

A betegektől vett légúti mintákból a pozitív esetek 98 százalékban túlnyomórészt továbbra is az influenza A vírusok jelenlétét mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok – közölte az ÁNTSZ.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com