Számos tavaszi programmal buzdít mozgásra a MASPORT

0

Töltődjünk fel sporttal, legyen ez egy aktív tavasz! – üzeni a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT). A következő hetekben számos olyan programmal készül a szervezet, ami mozgásra buzdít, egészséges életmódra ösztönöz, közösséget épít és motivációt ad arra, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok részét képezze. Az áprilistól június végéig tartó időszak fókuszában a nordic walking programok, a Kihívás Napja és a Szépkorúak Sportfesztiválja események lesznek.

A rendszeres mozgás beépítése a mindennapokba az egyik legnagyobb prevenció, amit az ember tehet az egészségének megőrzéséért. A jó közérzet, a megfelelő fizikai állóképesség és a mentális egészség fenntartása mind feltétele annak, hogy teljes, kiegyensúlyozott mindennapokat élhessünk. A MASPORT közelgő ingyenes programjai ebben segítenek!

Czene Attila a szövetség elnöke elmondta: „Tavaszi eseményeinken olyan légkört teremtünk, ahol mindenki pozitív élményeket gyűjthet! Célunk, hogy minél többen örömteli szabadidőtöltésnek tekintsék a mozgást, ne pedig önsanyargatásként éljük meg a sportolást. A tavaszi időszakban is visszük tovább a #BeActive üzenetet, országszerte ingyenes programokkal várjuk a résztvevőket.”  

Töltődj a Szabadban! – NOWA programok

A kellemes tavaszi időjárás kifejezetten alkalmas arra, hogy a friss levegőn mozogjunk. Egy békés séta a természetben nemcsak a fizikai, hanem a szellemi jólétünkhöz is hozzájárul, amelyet nordic walking használatával tehetünk még komplexebb élménnyé. A MASPORT évek óta népszerű FINN NOWA eseménye egyenesen Finnországba, a sportág hazájába repít bennünket, ugyanis április 22-én Finnország budapesti nagykövetségén remek programlehetőség várja azokat, akik a csodálatos Gellért-hegyi panorámát közösségben, egy nordic walking túra keretein belül fedeznék fel. Ráadásul további nordic walking programokban sincs hiány: április és június között országszerte a MASPORT-tagszervezeteik által szervezett Lépten-nyomon NOWA program eseményei várják az érdeklődőket.

Ugorjuk meg együtt! – 15 perc aktivitás

Május utolsó szerdáján a világ számos országában egyszerre zajlik a „Challenge Day”, azaz a Kihívás Napja. A programsorozat célja, hogy ezen a napon a lehető legtöbben végezzenek minimum 15 perces testmozgást. Itthon várhatóan ismét több százezren mozdulnak meg május 31-én: tanintézmények, települések, munkahelyek, közösségek is versenyezhetnek a legsportosabb címért. Nevezés és bővebb információ: https://kihivasnapja.hu/

A mozgás kortalan!

Természetesen a szépkorúak sem maradnak aktív programok nélkül! A Mozgásélmény szenioroknak Program egész évben online, a Szépkorúak Sportfesztiválja esemény pedig június 7-én, egy közös eseményen nyújt mozgáslehetőséget a régebb óta fiatal korosztály tagjainak. Az ingyenes budapesti fesztiválon – kiemelten figyelembe véve a korosztály életkori sajátosságait – a résztvevők több mint 50 féle mozgásformát próbálhatnak ki, valamint egészségmegőrző és szűrőprogramokon is várják őket. Sőt, akik aktívan részt vesznek a Mozgásélmény szeniorok programhoz kapcsolódó 3:1 Tempós Tavasz kihívásban, főnyereményként akár VIP vendégek is lehetnek a Szépkorúak Sportfesztiválján.

Forrás: MASPORT

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com