Különleges programokkal várják az érdeklődőket az Egy Csepp Világnapon

0

Az ingyenes szűrővizsgálatok és tanácsadás mellett számos különleges programmal várják az érdeklődőket az Egy Csepp Világnapon november 19-én a budapesti MOM Sportban.

A nemzetközi diabétesz világnaphoz kapcsolódó egész napos ingyenes családi programon a gyerekeket bátorságpróbával és „állati jó” játékokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert standja. Idén is megnyílik a Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüssmackókat gyógyíthatnak orvostanhallgatókkal együtt. A KiDS és TEENS Birodalomban a kisiskolásokat teszik próbára okoseszközök és hagyományos játékok segítségével, míg a legkisebbeknek a Mesekert-interaktív játszóház és az ingyenes ugrálóvár nyújt önfeledt perceket.

Az Egy Csepp Világnap színpadán népszerű műsorvezetők – Barabás Éva, Erős Antónia, Rábai Balázs – interaktív talkshowkban szakorvosokkal beszélgetnek az egészségmegőrzésről.

A zenei programról a kicsiknek az Alma Zenekar és a Kolompos Együttes, a felnőtteknek a The Voice Magyarország tehetségkutató műsor döntősei és a Varga Feri-Balássy Betty páros gondoskodik.

Az ingyenes szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon bárki megméretheti egyebek mellett a vércukorszintjét, a vérnyomását, ellenőriztetheti látását, a férfiak a prosztatájuk egészségéről is képet kaphatnak egy csepp vér alapján, valamint szakembertől bőrgyógyászati, diabetológiai, táplálkozási, vese és fogászati tanácsokat kérhetnek a látogatók.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Erős Antónia vezetésével 15 órakor indul a hagyományos diabétesz séta, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi harminc perc mozgással már sokat lehet tenni a kettes típusú diabétesz megelőzéséért, továbbá hangsúlyozzák, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com