Alvásvesztés nyáron

0

Az Egyesült Államokban 50-70 millió ember szenved olyan alvászavaroktól, amelyek akadályozzák napi működésüket, és negatívan befolyásolják az egészségüket és a hosszú élettartamukat.

Az alváskutatók megjegyzik, hogy ha a környezeti hőmérséklet tovább emelkedik, a magasabb hőmérsékletek potenciálisan 50-58 óra alvást ronthatnak személyenként évente. Valójában a nem megfelelő alvás hangulat zavarokhoz, szívbetegségekhez, elhízáshoz, cukorbetegséghez, szívrohamhoz, szélütéshez és sok máshoz vezethet.

Magyarországon a Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató idei felmérése szerint az alvás minőségi és mennyiségi mutatói elmaradnak az európai átlagtól. De vannak olyan eszközök és módszerek, amelyekkel javítható az alvás, még akkor is, ha kint meleg van.

Íme néhány módszer, amellyel jobban aludhat: az alvásirutin folyamatos és következetes betartása, a napközbeni mérsékelt mozgás, az elalvás előtti étkezési korlátozások, a hűvös alvási körülmények. – A jobb alváshigiénia előmozdításának egyik legjobb módja az, ha kialakítjuk a lefekvés előtti rutint – és a következetes lefekvési- és ébredési időt. A lefekvés és az ébredés minden nap ugyanabban az időben, még hétvégén és vakáción is, segíthet a szervezet belső órájának a szabályozásában, és javíthatja az alvás minőségét – hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Forrás: Magyar Alvás Szövetség / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com