Az egészséges felnőttek alvásigénye hét-kilenc óra éjszakánként

0

Kiből lehet alvásbajnok? Felnőtt életkorban az egészséges emberek alvásigénye hét-kilenc óra éjszakánként – a nemzetközi tudományos ajánlások szerint. Az ettől jelentősen eltérő alvásidőt igénylők alvásának a minősége vizsgálatra érdemes, mivel az ennél jóval kevesebbet, de a többet alvók alvás állapota is kritikus lehet – írja a Magyar Alvás Szövetség. 

Jelentősége van a folyamatosságnak, nevezetesen annak, hogy a szükséges alvásidőt lehetőleg minden éjszaka megadjuk a szervezetünknek, és az esetleges alvásmegvonási időt pótoljuk.

A magyarok nem dicsekedhetnek azzal, hogy bajnokalvók vagyunk, ugyanis a Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató legújabb felmérése szerint kevesebbet és rosszabbul alszunk a Covid-időszakot követően.

Nem úgy Délkelet-Ázsiában, ahol egy nő napi kilenc órát aludt 100 egymást követő napon. Ezzel elnyerte „India első alvás bajnoka” címet. A verseny célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az alvás minőségének a fontosságára.

A megfelelő minőségű és elegendő időtartamú alvás a mindennapi egészségünk nélkülözhetetlen része

– hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.

Az egyre kevesebb nappali természetes világosság, és a hamarabb sötétedő nappalok időszakában különösen fontos a cirkadián ritmusunk fenntartása, amelyhez a naponta azonos elalvási és ébredési időpontok betartása tartozik.

Az Alvásszövetség ismeretterjesztő előadásokkal, alvásjavító edukációval segíti a rászorulókat a budapesti alvás központjában. (Információk a napialvas weboldalon.)

Forrás: OS, Magyar Alvás Szövetség

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com