Naponta mennyi cukrot ehetünk?

1

Azt tudjuk, hogy a mai ember cukorfogyasztása jóval több a kelleténél, de azzal nem vagyunk tisztában, hogy mennyit szabadna valójában ennünk egy nap, hogy ne terheljük túl a szervezetünket. Megdöbbentően keveset – olvasható a hvg.hu cikkében. 

Hat teáskanál, azaz 25 gramm cukor, ha nő, kilenc teáskanál, azaz 37,5 gramm, ha férfi. Ez lenne a maximum hozzáadott cukormennyiség, ami megengedhető egy felnőtt szervezetnek, ha egészséges akar maradni az amerikai Heart Association szervezet ajánlása szerint. Valaki ezt a mennyiséget már a reggeli során megközelíti, még ha csak egy gyümölcsjoghurtot (kb. 15 gramm) is eszik, és cukorral issza a kávét vagy egy teát (egy teáskanál 4,2 grammnak felel meg).

Ha ennél bőségesebb a reggeli, például egy croissant (26 gramm cukor), akkor egy nő már semmit nem ehetne vagy ihatna, ami hozzáadott cukrot tartalmaz, nem beszélve az ebéd utáni nassokról: egy Pöttyös Guruban például 15 gramm cukor van, de egy Sport szelet vagy egy Snickers (28,2 gramm) még többet tartalmaz, egy mekis almás táska pedig (32 gramm) már komoly bűnözésnek számít a férfiaknak is.

A cikk ezen a linken folytatódik.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com