Rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyét

1

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hirdetett meg. 

A hobbicukrászoknak szóló versenyt, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb, „otthon” készült tortát választották ki, Szász Kinga nyerte.  A rozmaringos szilvatortában nincs fehér liszt és hozzáadott cukor, kalória- és szénhidrátszegény, így egy cukorbeteg étrendjébe is nyugodtan beilleszthető.

A pályázatra, amelyre bárki nevezhetett, aki nem cukrász ipartestületi tag, a szakmai zsűri új kreációkat várt, amelyeknél az innováció, az esztétika és az ízek harmóniája együtt jellemzi az édességet. Mintegy 50 torta nevezett, ezek közül tíz egytől egyig hozzáadott cukortól mentes édesség került a döntőbe. Közülük Szász Kinga rozmaringos szilvatortája ízvilágával, a diabetikus fehér csokoládé, a dió, a rozmaring, a tejszín és a zabliszt arányos felhasználásával emelkedett ki. A nyertes 24 szeletes torta 14,4 gramm szénhidrátot és 174 kalóriát tartalmaz szeletenként.

Az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa állította össze. A verseny nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a döntős receptek hamarosan kikerülnek az alapítvány blogjára (http://cukkerberg.blog.hu/). A pályázóknak fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül kalória- és szénhidrátszegény tortát kell készíteniük, amely egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető.

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com