Alvás világnapja: az alvatlanság kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk

0

A World Sleep Day 2024-ben március 15-e, Magyarországon a nemzeti ünnep miatt március 13-án került sor az eseményre, nemzetközi konferencia keretében, a Magyar Tudományos Akadémián.

Ezekben a napokban 70 országban, orvosok, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák:

az álmosság és az alvatlanság népbetegség, megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk.

Magyarország, a Magyar Alvás Szövetség szervezésében, a World Sleep Society partnerségével, immár 15. alkalommal csatlakozott a nemzetközi eseményhez.

Bemutatták a Magyar Alváskönyv 2. kiadását, és átadták a 2024. évi Sleepfriendly/Alvásbarát minősítő elismeréseket. A Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel nemzetközi kitüntetettje: a székelyudvarhelyi Hotel Küküllő, hazai díjazottak: Matild Hotel Budapest és Hotel Vinifera Wine & Spa Balatonfüred. A Sleepfriendly/Alvásbarát Company/Vállalat minősítést az E.ON Hungária Zrt., a Sleepfriendly/Alvásbarát Product/Termék elismerést a JYSK Gold F35 matrac terméke nyerte.

A Magyar Alvás Szövetség elnöke, G. Németh György a konferencián elmondta: „Magyarországon az életmód következményeként egyre kevesebbet és rosszabbul alszunk. Az alvászavarok és alvásbetegségek megelőzése a kívánatos életmód megtartásának alapja, az egészség megőrzésének a záloga.”

Az eseményt köszöntötte Allan O’Bryan, a World Sleep Society igazgatója és Takács Péter egészségügyi államtitkár. (Magyar Alvás Szövetség, World Sleep Day 2024 Hungary)

Forrás: OS / Magyar Alvás Szövetség

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com