Rendhagyó receptverseny – Fermentált ételekkel a hosszú életért!

0

Még három hétig küldheti be receptjeit a Kor Kontroll Társaság, valamint két szakmai szervezet- a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – rendhagyó receptversenyére.

A kiírók gyakorlati példát szeretnének mutatni az „Ételed legyen a gyógyszered!” életfelfogáshoz. Sok civilizációs betegség válik népbetegséggé, hátterében immunrendszerünk – legnagyobb része a bélrendszerünkben található- fokozatos gyengülése áll.  A fermentálás az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb módja a mikrobiom-egyensúly helyreállításának.

Őseink konyhájában szerepelt a fermentálás (savanyítás, kovászolás, erjesztés), amit az ázsiai konyha még őriz, az európai konyha mintha elfelejtette volna. Pedig a kovászos uborkán és a savanyú káposztán kívül mást is lehet fermentálni, tartósítószer nélkül tartósítani.

A már beküldött receptek között ott van a laoszi fermentált halszósz a Padaek, a kimchihez hasonló „mindent bele” fermentált zöldségek, a fermentált kölestorta, a kovászos sós babka, a fermentált sütőtökös brownie, a székely tőtike kovászolt lapiból, a kolbászos-fermentált sütőtökös rizstészta, vagy éppen a tepertős -szilvalekváros csiga. A fermentált ételek kedvezően hatnak emésztésünkre, a vitaminok, enzimek és probiotikumok keletkezésével.

Új, izgalmas, kreatív receptjeiket a receptverseny@korkontrolltarsasag.hu címen várják. További információk a Kor Kontroll Társaság portálján! Beküldési határidő:2024. március 25

Forrás:  Kor Kontroll Társaság / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com