A csontritkulásról, az agyi érkatasztrófáról, és a fogpótlásról is szó lesz a Semmelweis Egyetem szenior akadémiájának új évadában

0

A csontritkulásról, az agyi érkatasztrófáról, a fogpótlásról és a mesterséges intelligenciáról is hallhatnak online előadásokat a Semmelweis Egyetem ingyenes, február 5-én induló szenior akadémiájának résztvevői.

Az egyetem tájékoztatása szerint a tavaszi évadban összesen tizenkettő online prezentációval várják az érdeklődőket április 29-ig.

A szenior akadémia tizedik szemeszterének tavaszi félévét február 5-én 18 órától Bitter István, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika professor emeritusának „Az elmebántalmak gyógyíthatók (!?)” című előadása nyitja meg.

Az ezt követő hetekben az online előadásokon szó lesz többek között az agyi érkatasztrófák hazai ellátásról, a csontritkulásról, a gyermekkori pszichiátriai ellátásról, a leggyakoribb időskori sérülésekről, az idősügyről mint önálló diszciplínáról, a fogpótlásról és a pajzsmirigyben található göbökről is.

Az érdeklődők megismerhetik a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeit, a mesterséges intelligencia bőrgyógyászatban betöltött szerepét, megtudhatják milyen kórképeket neveznek ritka betegségeknek, és az olimpia évében sportkardiológiai aktualitásokról is tájékozódhatnak.

A tájékoztatás szerint Nagy Zoltán professzor emeritus, a kurzus szakmai vezetője az előadások tematikájának összeállításkor minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nyugdíjas korosztályt érintő leggyakoribb betegségek felismeréséről, kezelési lehetőségeiről, azok megelőzéséről, valamint az orvostudomány legújabb eredményeiről informálják a résztvevőket. A prezentációkat az egyetem vezető professzorai, kutatói tartják, akitől az előadások utáni fórumon kérdezhetnek is az érdeklődők.

Az eseményen a részvétel ingyenes, ugyanakkor a programsorozatra egyszeri, online regisztráció szükséges, amit a https://semmelweis.hu/szeniorakademia/ felületen tehetnek meg az érdeklődők.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com