A Meteorológiai Világszervezet szerint a legnagyobb egészségügyi kockázatot a magas éjszakai hőmérséklet jelenti

0

Az egészségügyi kockázatok szempontjából sokkal jelentősebbek a magas éjszakai hőmérsékletek – figyelmeztetett kedden Genfben John Nairn, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) extrém hőséggel foglalkozó szakértője, melyet az ATV közöl. 

A szakértő szerint fontos lenne, hogy éjszakánként szervezetünk fel tudjon frissülni az egész nap tartó hőség után.

Egy, a WMO által kedden közzétett nyilatkozat szerint az északi féltekét sújtó hőhullám várhatóan tovább erősödik a héten, ami az éjszakai hőmérséklet emelkedésével jár együtt, növelve a szívroham és más halálesetek kockázatát.

Az ENSZ meteorológiai szervezete szerint a hőmérséklet Észak-Amerikában, Ázsiában, Észak-Afrikában és a Földközi-tenger térségében több napon át 40 Celsius-fok felett lesz , ahogy a hőhullám erősödik. A kutatók szerint az éjszakai minimumhőmérséklet is új csúcsokat fog elérni, növelve ezzel a szívroham és a halálesetek kockázatát.

„A legtöbbet a nappali hőmérsékleti maximumokról beszélnek, de a legnagyobb egészségügyi kockázatot a magas éjszakai hőmérséklet jelenti, különösen a veszélyeztetett népességcsoportok – csecsemők, idősek, krónikus betegségben szenvedők – számára” – olvasható az ATV cikkében.

Forrás: ATV

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com