„Minden nő számít” – Közös gyaloglást rendeztek a mellrák ellen

0

Június első vasárnapján az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület tagjai közös gyalogláson vettek részt, betegekkel, gyógyultakkal, szimpatizánsokkal, támogatókkal együtt. A programot a nagysikerű Női Futógála egyik részeként rendezték meg.

Miért fontos a figyelemfelhívás a mozgásra?

Egészségeseknél csökkenti a betegségek, köztük az emlőrák kialakulásának kockázatát. A betegeknél a rehabilitáció, az utóterápia része kell hogy legyen a rendszeres, nem megterhelő testmozgás, pl. a gyaloglás. Ezt a műtéten, kezeléseken átesett, vagy kezelések alatt álló betegek nagy része is teljesítheti.

Jelenleg kevés helyen áll rendelkezésre az emlőrákosok számára elérhető rehabilitációs lehetőség az egészségügyi ellátórendszerben. Így a betegcsoportok, segítő szervezetek propagálják az ezzel kapcsolatos információkat, edukálják és ösztönzik a betegeket. Az egyesület tagjai és önkéntesei információs kiadványokkal, beszélgetésekkel várták a résztvevőket, megismertették az emlő önvizsgálat helyes módját is amit minden nőnek tudnia kell, valamint dietetikus és gyógytornász szakemberrel is rendelkezésre álltak.

„Az egyesület szlogenje, a „Minden nő számít” számomra azt is jelenti, hogy egyaránt fontosnak tartom a betegek igényeit: életkortól, lakóhelytől, társadalmi státusztól függetlenül segítjük őket” – mondta Legéndi Zsuzsanna nyirokterapeuta szakember.

Forrás: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com