Június 23-án a Városligetbe hív mozogni a MOB

0

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) – csatlakozva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Mozdulj! elnevezésű felhívásához – az Olimpia Napján, június 23-án igyekszik inspirálni és mozgásra bírni az embereket.

Világszerte olimpiai bajnokok, olimpikonok csatlakoztak a mozgalomhoz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy bár a világ gyorsabban mozog, mint valaha, az emberek sajnos egyre kevesebbet mozognak, s ezen változtatni kell. Ám elég már napi harminc perc mozgással kezdeni, és azt hatvanig növelni, mert ez segít a szív, a test és az elme működésében, megelőzheti a betegségeket, csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit.

A MOB az Olimpia Napján a Városligetben, egész napos aktivitással hívja fel a figyelmet a mozgás fontosságára. Az esemény különlegessége, hogy jó néhány olimpiai bajnok is megtiszteli jelenlétével az eseményt, sőt, maga is mozogni fog.

Az Olimpia Napja 2024 méteres futással kezdődik a párizsi olimpia jegyében, amelyet streetball-torna és kispályás labdarúgótorna követ, ezekre a MOB várja a csapatok jelentkezését.

A nevezők Olympic Day pólót, valamint a részvételt igazoló oklevelet kapnak ajándékba, míg a győztesek kupával gazdagodnak. A gyerekek ugyanúgy megtalálhatják számításukat, mint a felnőttek: a nagyobbak külön kategóriában részt vehetnek a labdajátékos programokban, míg a kisebbek olimpiával kapcsolatos vetélkedőn indulhatnak értékes ajándékokért.

A Városligetben ezek mellett mindenkinek lehetősége nyílik, hogy különböző sportágakat próbáljon ki, ilyen a teqball, a tollaslabda, az asztalitenisz, a sakk, illetve az extrém kihívások kedvelőinek a falmászás, a gördeszka, vagy a street workout.

Regisztrálni az alábbi linkeken lehet:
d2024 méteres futáskispályás labdarúgásstreetball.

Forrás: MTI, MOB

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com