Életmódkezelés cukorbetegséggel élőknek

0

Minden ember számára hasznos a rendszeres testmozgás, de cukorbetegséggel élőknél nemcsak az egészséges életmód része, hanem a kezelés egyik sarokköve is az étrendi kezelés mellett – írja a Magyar Diabetes Társaság. 

Felnőttkorban a heti legalább 150 perces közepes intenzitású testmozgás elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. Helyes étkezési szokások kialakítása is fontos lépés, amit meg kell tennie, hogy cukorbetegségét jól tudja kezelni.

Megfelelő étrend nélkül egyetlen gyógyszeres kezelés sem lehet elég hatékony (az inzulinkezelést is beleértve). Az étrendi kezelési célja biztosítani a szervezet energia-, és tápanyagszükségletét, elősegíteni az egészség megőrzését, szabályozni az étkezések révén is a vércukor-ingadozásokat, fenntartani a lehető legjobb anyagcserehelyzetet.

Egy jó diéta segít az egészséges testsúly elérésében és megtartásában. Önnek a cukorbetegsége miatt nincs szüksége speciális ételekre. Tulajdonképpen azok az ételek, melyek jók az Ön számára, jó másoknak is. Ami azt jelenti, hogy nem szükséges a családtagoknak az Önétől jelentősen eltérő étrendet tartani, más ételeket enni. Inkább kérje meg a családtagokat, hogy csatlakozzanak Önhöz, és étkezzenek egészségesen.

Cukorbetegséggel élők esetében az étrendi kezelés azonban bizonyos szabályok betartását jelenti. A cukorbetegség megállapítását követően érdemes dietetikai konzultációkon részt venni, ahol a dietetikus megtanítja a diéta alapjait, támogatást nyújt az egyéni étrend kialakításában.

Forrás: Magyar Diabetes Társaság

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com