Alvás és sport: Magyarország első alvás nagykövete-Havasi Gergő hétszeres magyar bajnok kajakos

0

Magyarország első alvás nagykövete-Havasi Gergő hétszeres magyar bajnok kajakos. 

A Magyar Alvás Szövetség közleménye

Az átlagosnál nagyobb, folyamatos napi erőkifejtés, a fizikai terhelés növelése megköveteli a szervezettől a mindennapi minőségi alvást. A tapasztalatok szerint azonban számos sportoló – különösen a fiatalok – kevesebbet alszanak a szükségesnél, amely megterheli a fiziológiai rendszerüket, hajlamosít a krónikus sérülésekre, és visszafogja az elérhető maximális sportteljesítményt.

A nemzetközi és hazai kutatások és tapasztalatok igazolják, hogy az alvás hosszabbítása, különösképpen annak minősége jótékony hatással van a sportteljesítményre.

Sokkal jobban figyelni kell arra, hogy a stresszt okozó tényezők, a rossz alvási szokások negatív kombinációja rövid távon előbb-utóbb teljesítménycsökkenést, valamint hosszú távon egészségügyi következményeket okoz „

– hangsúlyozza G, Németh György elnök, ezért a  Magyar Alvás Szövetség szorgalmazza a sportolókra egyénileg szabott alvásoptimalizálás (pl. alváshosszabbítás, alváshigiénia) kidolgozását és alkalmazását, amellyel jelentősen javítható az alvás minősége, ennek következtében a teljesítmény.

Szükség van jó példákra, ezek megismerésére és alkalmazására. Ezt hivatott Magyarország első alvás nagykövete kinevezése: az ismert élsportoló, Havasi Gergő, hétszeres magyar bajnok kajakos példamutató eredményei és az egészséges életmód melletti elkötelezettsége alapján nyerte el a különleges címet a Magyar Alvás Szövetségtől.

Forrás: OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com