Ha érdekel a szíved, Étkezz SZÍVSN! – Kampány a szív- és érrendszeri betegséggel küzdőkért

0

Főzzünk a szívünkért! Egyedülálló kezdeményezést indított a SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete február 11-én.

A kampányt szív- és érrendszeri betegséggel küzdőkért indítottunk, amely hazánkban ma a legtöbb életet követeli.

Sokat hallunk egészséges, egészségtelen ételekről, készítési eljárásokról, de gyakran tévhitek tömkelege zúdul az emberekre. A program célja: Megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.

A SZÍVSN országos betegegyesület, a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete elindítja a Szívbarát étterem – kampányt, amelyhez szeretnénk, ha mind többen csatlakoznának! A gasztronómia mindinkább az emberek hétköznapjainak szerves részévé válik, akár a mindennapi étkezés, vagy a társadalmi élet terén. Sokat hallunk egészséges, egészségtelen ételekről, készítési eljárásokról, de gyakran tévhitek tömkelege zúdul az emberekre.

Nyitókampányunkkal startol a SZÍVSN PILOT programunk, melyben 20 kardiológiai központ szívbetegeinek összefogása 20 koordinátor szervezésével valósul meg. Budapest, Győr, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg, Balatonfüred, Pécs, Szolnok, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Sopron, Eger, Veszprém, Szekszárd, Cegléd központjaiban kerül kialakításra a koordinátori hálózat, ehhez kapcsolódhatnak az éttermek a szívbarát ételekkel.

Kezdeményezésünk: szakemberek segítségével kitérni a szív- és érrendszeri betegségekre is, amelyekben ma a legtöbb embert veszítjük el hazánkban. Kampányunk 1 hónapja alatt több alkalommal tematikusan is foglalkozunk a nőkkel, a családokkal. Fontos, hogy az éttermek is fókuszba kerülhessenek, ne csak beszéljünk a kulturált, szívbarát étkezésről, hanem mutassunk példát, mert enni jó!

Havonta új éttermet keresünk fel és beszámolunk az ott eltöltött időről, fogyasztásról, árakról és a szívbetegek fogják az adott szempontok alapján, havonta értékelni az éttermeket. Az értékelés megjelenik a szervezetünk honlapján, FB oldalán és az újságok hasábjain. Év végén a győztes elnyeri az Év szívbarát étterme díját.

A program célja: Megmutatni, megismertetni a tudatos étkezés szerepét a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, gondozásában. Bizonyítani, hogy nem aszkéta életmódot kíván az egészség, nem feltétlenül a lemondás, a tiltólisták segítenek, hanem okos választások, mert a szívbarát étkezésnek ezer arca van.

Forrás: SZÍVSN Országos Betegegyesület 

 

 

 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com