Vigyázzunk a homeopátiás fogzáskönnyítőkkel

3

Az FDA (újra) óva int a homeopátiás fogzást könnyítő gélek és tabletták alkalmazásától. A hatóság a csecsemőkre és gyermekekre veszélyt jelentő készítmények használatának abbahagyását javasolja- számol be a pharmaonline.hu

A fogak áttörése sok csecsemő és kisgyermek számára fájdalommal jár. A szülők a panaszok csillapítása érdekében a legkülönfélébb megoldásokhoz, köztük az Atropa belladonna-t tartalmazó homeopátiás készítmények alkalmazásához is fordulnak. Bár a csekély mennyiségben hatóanyagot tartalmazó homeopátiás szerek használatának még a csecsemők számára sem lenne szabad veszélyt jelenteni, az Amerikai Egyesült Államok gyógyszerügyi hatóságának, az FDA-nak, rosszak az ezzel kapcsolatos tapasztalatai.

A megadottnál több Atropa belladona kivonat volt a termékekben

Már 2010-ben egy gyártó ellenőrzésekor fény derült arra, hogy a termékei (Hyland’s Teething Tablets) nem a megadott mennyiségű nadragulya-kivonatot tartalmazzák. Az FDA azóta is kapott újabb jelentéseket arról, hogy a homeopátiás fogzást könnyítő gélek és tabletták alkalmazása központi idegrendszeri mellékhatásokkal, köztük görcsrohamokkal jár.

A teljes tartalomért kattintson ide.

Forrás: PharmaOnline

3 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com