Nemzeti vészhelyzetet hirdetett a brit ápolók szakszervezete

0

Embertelen állapotokról számoltak be a brit egészségügyben dolgozó ápolók. A szakszervezet szerint a szakmának tragédia, míg mindenki másnak rémálom az, ami az Egyesült Királyság egészségügyi ellátórendszerében történik. Az ápolók felelősségvállalásra szólították fel az érintetteket – írja a VG.

Nemzeti vészhelyzetet hirdetett az egészségügyben a brit ápolók Royal College of Nursing (RCN) nevű szakszervezete. Mint mondták, a betegeket rendszeresen a folyosói székeken kezelik, akár napokon keresztül is. Sőt, már az is rendszeresen előfordul, hogy közterületen vizsgálják meg őket. Minderre az RCN közleménye azután világított rá, hogy közel 11 ezer ápolóval konzultált a brit egészségügy helyzetéről.

Amikor a legutóbbi műszakról kérdezték az ápolókat, ötből csaknem kettő arról számolt be, hogy nem megfelelő helyen, például folyosón nyújtott ellátást. A megkérdezetettek 70 százaléka szerint pedig a betegek magánélete és méltósága is veszélybe került.

Az RCN jelentése szerint a folyosói ellátás „a rendszer válságának tünete”: az alapellátástól a szociális gondozásig mindenhol több a beteg, mint amennyit a személyzet megfelelően el tudna látni – írja a lap.

Forrás: VG

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com