Film készül egy intenzív osztályon dolgozó orvosról

0

Egy intenzív osztályon dolgozó orvosról szóló játékfilm gyártására szavazott meg támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI) televíziós döntőbizottsága. 

A Fulladás című játékfilm főhőse egy intenzív osztályon dolgozó orvos, aki nap mint nap életről és halálról dönt, segíti a gyógyulást, enyhíti a szenvedést és biztosítja a méltóság megőrzését. A koronavírus-járvány felforgatja az orvos életét, akinek végzete a jelleme és választott hivatása lesz.

Vámos Zoltán orvos, filmrendező alkotása az NFI 450 millió forintos támogatásával készül.

Az NFI egyik legfontosabb vállalása a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotások pályázati úton történő fejlesztése és támogatása. A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet az elmúlt években a mozifilmek mellett több mint háromszáz tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotás megvalósulását támogatta a tévéjátékoktól az animációs sorozatokig széles műfaji palettán.

A Fulladás című játékfilm mellett a Freund Ádám taxis hiénákról szóló filmdrámája, Ballai András rendezésében a magyar animáció egyik legnagyobb mesteréről, Dargay Attiláról készülő dokumentumfilm,  valamint Kenéz Ágoston Flódni című kísérleti rövidfilm gyártására szavazott meg támogatást az NFI.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com