„Desszertek újragondolva” receptverseny – Diabéteszesek étrendjébe beilleszthető finomságokat keresnek

0

A CEOSZ 2024-es receptversenyében keresik a diabéteszesek étrendjébe (és ezáltal az egészséges táplálkozásba) beilleszthető, ötletes, formabontó, desszertként (is) fogyasztható finomságokat.

A versenybe nevezett ételeknek a következő kritériumoknak kell megfelelniük:

  • energiatartalom: legfeljebb 200 kcal/adag
  • szénhidráttartalom: legfeljebb 20 g/adag
  • édes termékek esetén az étel nem tartalmazhat hozzáadott cukrot, mézet, valamint más, ezzel egyenértékű pürét vagy szirupot (pl. datolyapüré, agávészirup stb.)
  • tartalmazzon valamilyen előnyös táplálkozás-élettani hatású összetevőt, például gyümölcsöt, natúr olajos magvakat, sovány tejterméket, teljes értékű gabonát; előny, ha ezekből legalább kettő szerepel az összetevők között
  • konyhatechnikája illeszkedjen az OKOSTÁNYÉR táplálkozási ajánlás javaslataihoz
  • a zsűrizés során előnyt jelent az ötletesség, akár az alapanyagok kombinációja, akár a tálalás, akár a fűszerezés, ízesítés területén

A receptek hozzávalóinak mennyiségeit és a részletes elkészítési utasítást a pályázó adja meg.

A recepteket az iroda@ceosz.hu e-mail címre várják legkésőbb 2024. augusztus 15-ig. A legjobb receptek beküldőit értékes ajándékokkal jutalmazzák, a tizenkét legjobb recept pedig megjelenik a CEOSZ 2025. évi falinaptárán.

A díjak átadására 2024. november 9-én, a diabétesz világnapja alkalmából szervezett budapesti rendezvényen kerül sor. Részletes tájékoztató a CEOSZ honlapján (ceosz.hu) található.

Forrás: diabetes.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com