“Gyere be a műtőbe!” – Kampányt indít a szakma iránt érdeklődőknek az Országos Onkológiai Intézet

0

Az egészségügy különleges világába, a műtőbe invitálja és megszólítja a szakma iránt érdeklődőket a kórház. Az életmentők munkájáról egy kisfilm is készült, amely bemutatja, hogy mi történik a zárt ajtókon túl, milyen az a munka, amit a hétköznapokban senki sem lát. Az ország több pontján szólítják meg szakemberek a fiatalokat és felhívják a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.

A gyógyítás különleges részletét, az operáló csapatok munkáját és az ehhez tartozó gyakorlati lehetőségeket, képzéseket népszerűsíti az Országos Onkológiai Intézet.

Fotó: Országos Onkológiai Intézet

Líra, horgas csipesz és lézerkés… – ezek a fogalmak sem maradnak ismeretlenek azok számára, akik a zsilip mögé, az elszigetelt világba látogatnak.Páciensek legjelentősebb perceit, életük meghatározó óráit és a világot jelentő változásokat is megismerhetik a szakma iránt érdeklődők.

A kampányfilmben egy profi műtősnő mutatja be egy operáció legfontosabb tennivalóit, helyzeteit és a munka izgalmas jeleneteibe, a csapatmunkába is bepillantást enged. Az Országos Onkológiai Intézet idén is várja a „műtősnőket” és „műtősfiúkat”, azaz azokat, akik műtéti szakasszisztensként vagy műtőssegédként dolgoznának, illetve szívesen tanulnának.

Akik ezt az utat választják, érdeklődnek az egészségügy és az onkológia iránt, biztosan számíthatnak a mentorok segítségére a zsilipen túl is.

Évente csaknem tízezer műtétet végeznek a Országos Onkológiai Intézetben, hat szakterületen: mellkassebészet, hasi sebészet, nőgyógyászat, fej-nyak sebészet, emlősebészet és urológia. De az országban egyedülálló tüdőtranszplantációs központjában is gyakorlatot szerezhetnek a szakma iránt érdeklődők.

Forrás: Országos Onkológiai Intézet 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com