Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

0

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) pénteken Budapesten.

A dokumentum aláírásán Hankó Zoltán kamarai elnök elmondta, a programhoz való csatlakozás első lépése a gyógyszerészek edukációja és támogatásuk elnyerése a Gondosóra népszerűsítéséhez.

Ismertetése szerint az elmúlt hónapokban egy pilot program keretében modellezték, hogy a gyógyszertárral nem rendelkező kistelepülések gyógyszerellátása milyen együttműködésben biztosítható a legközelebbi patika és az önkormányzat között. A Gondosóra program ezen a területen is nyújthat majd megoldást.

Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, aktuálisan 600 ezren használják a Gondosórát, minden negyedik 65 év feletti rendelkezik ilyen készülékkel. Az együttműködés további szakaszaiban a diszpécser szolgálat felkészítést kap, hogy tájékoztatással, információval hogyan tudja a kistelepüléseken élők gyógyszerellátását segíteni úgy, hogy gyógyszerészi feladatokat értelemszerűen nem vesz át. A gyógyszerellátás biztonságát, zavartalanságát tudja majd segíteni a Gondosóra program – emelte ki az ügyvezető.

A diszpécserközpontba napi átlagosan háromezer hívás érkezik, és a hívások 5-10 százaléka bizonyul konkrét segélyhívásnak. A program indulása óta több mint tízezer esetben a diszpécserszolgálaton keresztül hívtak segítséget a rászorulók.

Jelezte: a felhasználóktól pozitív visszajelzéseket kapnak a Gondosóra programmal kapcsolatban, és egyre több szakmai szervezettel – mentőszolgálat, polgárőrség – kötnek együttműködési szerződést.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com