A szívritmus előre jelezheti, hogy a nők közül ki válik később bűnözővé

0

Az alacsonyabb szívritmusú nők nagyobb eséllyel követhetnek el nem erőszakos bűncselekményeket – legalábbis ez derül ki abból a kutatásból, amit a svéd Orebro Egyetem munkatársai végeztek el, írja a Qubit. 

Sofi Oskarsson kriminológus és kollégái annak jártak utána, hogy a nőknél is van-e olyan összefüggés, mint amilyet a férfiaknál már majdnem tíz éve, 2015-ben feltártak. Ezek szerint ugyanis a bűnözési hajlam, valamint a nem szándékos sérülések előfordulása, és az alacsony pulzusszám között korrelációs összefüggés áll fenn.

A Science Alert számolt be a PLOS One-ban közzétett tanulmányról, amiben majdnem 12500 nő bűnügyi nyilvántartását követték nyomon 40 éven keresztül. Ezalatt az idő alatt megfigyelték a pulzusukat és azt, hogy milyen gyakran fordul elő körükben nem erőszakos bűncselekmény vagy nem szándékos sérülés.

Az önkéntes sorkatonaságra jelentkező nők körében végzett felmérés igazolta a kutatók feltevéseit: tényleg gyakrabban szenvedtek nem szándékos sérüléseket az alacsony pulzusszámú nők, mint az átlagos vagy magasabb pulzusszámú emberek. A szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is korrelál egymással az alacsony autonóm arousal (ennek az egyik indikátora az alacsony pulzus) és a bűnelkövetés, valamint a sérülések – írja a lap.

Forrás: Qubit

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com