A kardiometabolikus betegségek a Covid nyomán ugrásszerűen megnőttek

0

A Covid-járvány során a szervek közül különösen a szívvel kapcsolatos betegségek és halálesetek száma nőtt meg, méghozzá drámaian – írja a Bloomberg nyomán a Portfolio. 

New Yorkban 2020 márciusában a szívbetegségek okozta halálozások száma 56%-kal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest – áprilisra pedig már 241%-kal nőtt. Ahogy a Covid okozta halálesetek száma nőtt, úgy nőtt a szívroham, a szívritmuszavarok, a vérrögök és a stroke okozta halálesetek száma is.

A kardiometabolikus betegségek a Covid nyomán ugrásszerűen megnőttek. A SARS-CoV-2 fertőzés közvetlen vírushatása volt az egyik hajtóerő.

Sokan elkerülték a kórházakat és a klinikákat a Covid-járvány idején, inkább otthon vészelték át a szívroham fájdalmát, minthogy kockáztassák, hogy a zsúfolt sürgősségi osztályokon megfertőződjenek a vírussal. Mások az alapellátást nyújtó szolgáltatókat nem látogatták tovább, lemondva a megelőző egészségügyi szűrésekről, amelyek azonosíthatják a krónikus betegségek kockázatát és a kezelésük módját- írja a Portfolio.

Forrás: Portfolio

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com