Magyar gyártású csúcstechnológiás orvosi mikroszkópot adtak át a kanadai McGill Egyetemen

0

Magyar gyártású, háromdimenziós képalkotást lehetővé tevő orvosi mikroszkópot adak át csütörtökön a kanadai McGill Egyetemen.

A Femtronics vállalat Femto3D Atlas nevű műszere Magyarország ottawai nagykövetségének közreműködésével jutott el a 2024-es felsőoktatási világrangsor (QS World University Rankings 2024) 30. helyén álló intézménybe.

Vass-Salazar Mária, Magyarország nagykövete az átadón egyebek mellett rámutatott, hogy a magyar-kanadai kapcsolatok erősítésében a követség prioritásnak tekinti a kutatás-fejlesztést és innovációt. Hozzátette, hogy a magas hozzáadott értékű, csúcstechnológiás magyar termékek iránt komoly érdeklődés mutatkozik az észak-amerikai országban.

Anja Geitman, a McGill Egyetem alelnöke kifejtette, hogy az átadott műszer nagyszerűen illusztrálja Magyarország technológiai szakértelmét és innovációs képességét, valamint a nemzetközi együttműködés jelentőségét a magasszintű kutatásban.

A Femto3D Atlas mikroszkóp segítségével a kutatók három dimenzióban tudnak idegsejteket szkennelni, aminek révén komplex aktivitásmintázatokat, vagyis gondolatok és érzések idegi reprezentációit rögzíthetik.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com