Öt generációs kötelék

0
A szépapja támogatásával alapított Debreceni Egyetemen tanul Greta Grof-Tisza. Habár az ifjú hallgató tudta, hogy az egykori miniszterelnök, gróf Tisza István leszármazottja, hagyatékának jelentőségét csak a helyszínen tapasztalta meg. A néhai miniszterelnök leszármazottját Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár fogadta a Főépületben – írja az egyetem. 

Greta Grof-Tisza a Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakán tanul angol nyelven. Családjával ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban, a Virginia állambeli Aspenben él.

Fotó: Debreceni Egyetem

– Magyarországon élő családtagjaimat, nagyszüleimet látogattam meg Debrecenben néhány éve, és azonnal megfogott a város hangulata. Ezért gondolkodtam el azon, hogy akár ide is járhatnék egyetemre, és mivel a szüleim is támogatták ezt az ötletet, ezért választottam a Debreceni Egyetemet – meséli Greta, akit Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár fogadott szerdán a Rektori Hivatalban.

Greta tudta, hogy az egykori miniszterelnök leszármazottja, de most először látta szépapja legendás bútorait, a róla készült portrét a Rektori Tanácsteremben, mely alapján azonnal kiderült, hogy hasonlít is Tisza Istvánra.

– Nem gondoltam, hogy Tisza István hagyatéka ennyire meghatározó itt a Debreceni Egyetemen. Nagyon érdekes és megható volt látni, megtapasztalni ezen a találkozón, hogy mit tett az egyetemért és Magyarországért. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek és itt tanulhatok – fogalmazott Greta Grof-Tisza.

Habár a leendő marketingszakember szülei, két kishúga és öccse is az Egyesült Államokban él, elképzelhetőnek tartja, hogy a diplomaszerzést követően Magyarországon vagy akár itt, Debrecenben helyezkedjen el.

Forrás: Debreceni Egyetem

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com