Kuruzslás miatt 21 embert ítéltek el

0

Kuruzslás vétsége miatt 21 emberre szabott ki felfüggesztett fogházbüntetést a Pásztói Járásbíróság. 

A vádlottak – 11 férfi és 10 nő – egy Nógrád vármegyei székhelyű közhasznú cégként nyilvántartásba vett szervezet keretében díjazás ellenében gyógyszermentes alkohol- és kábítószer-elvonó programot biztosítottak, amely egy író és filozófus kutatásain alapult.

A méregtelenítő programnak is nevezett kúra része volt egy mélyinterjú, szaunaterápia és kiegészítő, érintéses kezelési módok. Emellett a résztvevők vényköteles vitaminokat is kaptak, amelyek a dózisuk miatt vénykötelesek voltak – ismertette a vádhatóság.

Tájékoztatásuk szerint a program résztvevői 2013-ban több mint 4 millió forintot, 2014-ben csaknem 5 milliót, majd 2016-ban már 6 millió forintot meghaladó díjat fizettek a kezelésért.

A vádirat szerint a program tartalma valójában egészségügyi szolgáltatásnak minősült, gyógykezelésnek és addiktológiai rehabilitációs tevékenységnek felelt meg, amelyre a szervezetnek nem volt engedélye. A különböző, ,”specialistának” és ,”esetfelügyelőnek” nevezett munkakörben eljáró vádlottak valójában orvosi tevékenységet, illetve azt kisegítő munkát végeztek, megfelelő képesítés és engedély nélkül.

A bíróság a büntetést tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, a vádirati indítvánnyal egyezően szabta ki – közölte a Fővárosi Főügyészség, megjegyezve, hogy a határozat még nem jogerős.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com