Fejlesztések zárultak az emelt biztonsági fokozatú pszichiátriai ellátás területén

0

Emelt biztonsági fokozatú pszichiátriai egységek kialakítása és fejlesztése zárult le három intézménynél 4,9 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ). 

A tájékoztatás szerint az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet – Nyírő Gyula Kórházban egy 32 ágyas, a 21. század igényeinek megfelelő, „Biztonsági Pszichiátria” épületet adtak át. Az új épület zöldmezős beruházásként jött létre, és mintegy 2200 négyzetméteren biztosítja a betegek ellátását. A Biztonsági Pszichiátrián az indulatos, veszélyeztető magatartást tanúsító pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelően biztosítják az ellátást, brit mintát és módszertant alapul véve. A földszinti elhelyezés, a mászásbiztos falak, a könnyen átlátható terek, a speciális riasztórendszer, a bútorzat sima felületképzése, a nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak az önsértés megelőzését és a gyógyítás hatékonyságát szolgálják.

A projekt részeként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben a gyermek- és serdülőpszichiátriai osztály átalakítása, felújítása valósult meg, melynek keretében hét HiSec szintű pszichiátriai kezelő-vizsgálóhelyiség, valamint szintén hét, konzultációra alkalmas helyiség jött létre.

A fejlesztés eredményeképpen a Nyírő Gyula Kórház mellett megújult a Péterfy Kórház – Rendelőintézet eszközparkja is, a Nyírő Gyula kórház részére több mint 1500, a Péterfy kórház részére közel 1200 informatikai, diagnosztikus és terápiás eszközt szereztek be.

Ezek mellett a program keretében képzéseket, worksopokat tartottak, a Biztonsági Pszichiátria 52 szakápolója sikeresen elvégezte az akkreditáló továbbképzést.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com