A legnépszerűbb orvosesztétikai kezelések

0

A bőr öregedése, átalakulása természetes folyamat, amely külső és belső tényezők hatására már 25 éves kor körül elkezdődik, bár később válik szembetűnővé. A legnépszerűbb professzionális orvosesztétikai kezelések közé tartozik a hialuronsavasas ráncfeltöltés, az izomellazító ránckezelés valamint a bőrfiatalítás lézerrel és egyéb energia alapú eszközzel. 

Az orvosesztétikai kezelések elvégzése orvosi diplomához kötött tevékenység, kozmetikusok nem injektálhatnak sem töltőanyagot, sem izomlazító injekciót a szövetekbe. Bármilyen beavatkozást tervezünk az arcon, a legfontosabb, hogy a biztonságosság legyen az elsődleges cél mind a választott orvost, mind a választott töltőanyagot figyelembe véve.

Töltőanyagos ránckezelés 

Hialuronsavas feltöltéssel az arc, a kéz és a nyak bőre számos módon szebbé tehető. A hialuronsav alkalmas ráncfeltöltésre és volumenpótlásra, melynek köszönhetően az arc nemcsak fiatalosabb és üdébb lehet, hanem szimmetrikusabb is. Leggyakrabban a statikus ráncok (pl. az orr és a szájzug közötti redő) csökkentésére, az ajkak feltöltésére, valamint a szem alatti árok megszüntetésére alkalmazzák a hialuronsavas töltőanyagot, ám segítségével az áll, az állív is hangsúlyosabbá, feszesebbé tehető. Természetes és azonnal látható eredménye pácienstől függően akár 6–18 hónapon keresztül is fennállhat. A beavatkozást követően a páciens rögtön visszatérhet mindennapi tevékenységéhez.

Izomellazító ránctalanító kezelés

A kezelés során injekció segítségével az izmot ellazító hatású anyagot juttatnak azokba a mimikai izmokba, amelyek a dinamikus ráncokért felelősek, így csökkentve a bőr ráncolódását. Kiváló a szarkalábak, a homlokráncok, valamint a „mérges” ráncok (glabella) esetén, de izzadás kezelésére és a gyógyászatban (pl. migrén kezelésére, háti és nyaki izomgörcs megszüntetésére, fogcsikorgatás oldására, stb.) is alkalmazzák. A kezelés hatásának tartama az izomtömegtől, az alkalmazott terméktől és a dózistól függően 4-5 hónap, néha ennél hosszabb is lehet.

Bőrfiatalítás lézerrel és egyéb energia alapú eszközzel

A lézerrel és egyéb fényforrásokkal történő arcfiatalítás során a megfelelő hullámhosszúságú fény a bőrben a kollagén átrendeződését és új kollagén termelődését eredményezi. A fény és az eszköz típusától függően ugyanakkor a bőrerezettség és a pigmentfoltok javulását is el lehet érni, sőt hámlasztásra is alkalmas. A kezelések hatására a bőr feszesebbé, tömörebbé válik, javul a minősége, színe egyenletesebb, megjelenése üdébb lesz, a felszínes ráncok finomodnak. A lézerek mellett egyéb energiaalapú eszközös kezelések is széles körben elterjedtek, mint a plasmage vagy a rádiófrekvencia. Az eredmény már néhány hét múlva érzékelhető, sőt a bőr minősége az új kötőszöveti rostok felépülésével párhuzamosan 2–6 hónapig tovább javulhat. Az új generációs eszközök lehetővé teszik, hogy a gyógyulási idő rövidebb legyen.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com