Több mint 18 ezer önkéntes segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját

0

A legnagyobb magyar humanitárius szervezet már a 142 évvel ezelőtti megalapítása óta önkéntesek közreműködésével képes ellátni feladatait. December 5-én, az Önkéntesség Világnapján az önzetlen, ellentételezés nélküli jó cselekedetek fontosságára és megbecsülésére hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt.

Az önkéntesség a Vöröskereszt Mozgalom – amelynek tagja a Magyar Vöröskereszt – hét alapelvének egyike. A Mozgalom értelmezésében az önkéntesség kizárólag erkölcsi tényezők által motivált munkát, önzetlen tevékenységet jelent. „Mindazokat, akik saját elhatározásukból, a bajban lévők iránti szolidaritásból csatlakoznak a tevékenységeinkhez, önkéntesnek nevezünk” – magyarázza Dr. Ipolyi Dóra, a Magyar Vöröskereszt mozgalmi szakmai vezetője.

„Igazi közösségi élményt jelent egy nemzetközi humanitárius mozgalom tagjaként végzett önzetlen jótétemény, amely során az önkénteseket nagyfokú megbecsülés övezi. Hazánkban országszerte 18 ezernél több önkéntes segítségét tudhatjuk magunkénak. Az Önkéntesség Világnapján nekik fejezzük ki hálánkat, köszönetünket.”

Önkéntes tevékenység során az önkéntesek felejthetetlen emlékeket és maradandó tapasztalatokat halmoznak fel, mialatt barátságokat kötnek a hozzájuk hasonlóan gondolkodókkal.

A több, mint 18 ezer vöröskeresztes önkéntes közül idén 1.476 fő 12.008 órában segítette a szervezet kifejezetten humanitárius válsághoz kapcsolódó munkáját.

Forrás: Magyar Vöröskereszt / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com